Aktualności

Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty

dr hab. Sylwii Mildner-Szkudlarz
Zakład Technologii Zbóż, Instytut Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, UP Poznań

"Wytłoki winogronowe – funkcjonalny dodatek podwyższający aktywność biologiczną produktów zbożowych"

Wykład odbędzie się dnia 26. stycznia 2017 r. o godz. 13.00, w sali im. J. Janickiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.

Do zobaczenia!

Serdecznie zapraszamy na wykład organizowany przez Oddział Poznański PTNŻ

dra hab. Aleksandra Sigera
Katedra Biochemii i Analizy Żywności, UP Poznań

"Znaczenie żywieniowe olejów tłoczonych na zimno w tym oleju rzepakowego"

Wykład odbędzie się dnia 9 listopada 2016 r. o godz. 13.00, w sali im. St. Jankowskiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.

Do zobaczenia!

 

Szanowni Państwo,

serdecznie zapraszam na kolejny wykład otwarty PTTŻ-OW zatytułowany

"Charakterystyka związków zapachowych oscypka i wielkopolskiego sera smażonego",

który wygłosi dr hab. Małgorzata Majcher z Zakładu Chemii Żywności i Analizy Instrumentalnej Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego.


Wykład odbędzie się w piątek, 26. lutego o godzinie 10.00, w sali im. Stanisława Jankowskiego w budynku WNoŻiŻ.

Do zobaczenia!
Dorota Piasecka-Kwiatkowska

Informujemy, że w dniu 29. października 2015 r. podczas Walnego Zebrania Członków Wielkopolskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Tehnologów Żywności wybrany został Zarząd na kadencję 2015-2018 w następującym składzie:

  • dr hab. inż. Dorota Piaseka-Kwiatkowska - prezes
  • dr hab. Hanna Maria Baranowska - zastępca prezesa
  • dr inż. Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak - sekretarz
  • dr inż. Michał Piątek - skarbnik
  • dr inż. Agnieszka Makowska
  • prof. dr hab. inż. Grażyna Lewandowicz
  • dr Marian Remiszewski, prof. IBPRS

oraz Komisja Rewizyjna w składzie:

  • dr hab. inż. Barbara Stachowiak
  • dr inż. Hanna Śmigielska
  • dr hab. inż. Jerzy Stangierski