Aktualności
Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty
dr hab. Sylwii Mildner-Szkudlarz
Zakład Technologii Zbóż, Instytut Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, UP Poznań
"Wytłoki winogronowe – funkcjonalny dodatek podwyższający aktywność biologiczną produktów zbożowych"
Wykład odbędzie się dnia 26. stycznia 2017 r. o godz. 13.00, w sali im. J. Janickiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.
Do zobaczenia!
Serdecznie zapraszamy na wykład organizowany przez Oddział Poznański PTNŻ
dra hab. Aleksandra Sigera
Katedra Biochemii i Analizy Żywności, UP Poznań
"Znaczenie żywieniowe olejów tłoczonych na zimno w tym oleju rzepakowego"
Wykład odbędzie się dnia 9 listopada 2016 r. o godz. 13.00, w sali im. St. Jankowskiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.
Do zobaczenia!
Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszam na kolejny wykład otwarty PTTŻ-OW zatytułowany
"Charakterystyka związków zapachowych oscypka i wielkopolskiego sera smażonego",
który wygłosi dr hab. Małgorzata Majcher z Zakładu Chemii Żywności i Analizy Instrumentalnej Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego.
Wykład odbędzie się w piątek, 26. lutego o godzinie 10.00, w sali im. Stanisława Jankowskiego w budynku WNoŻiŻ.
Do zobaczenia!
Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Informujemy, że w dniu 29. października 2015 r. podczas Walnego Zebrania Członków Wielkopolskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Tehnologów Żywności wybrany został Zarząd na kadencję 2015-2018 w następującym składzie:
- dr hab. inż. Dorota Piaseka-Kwiatkowska - prezes
- dr hab. Hanna Maria Baranowska - zastępca prezesa
- dr inż. Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak - sekretarz
- dr inż. Michał Piątek - skarbnik
- dr inż. Agnieszka Makowska
- prof. dr hab. inż. Grażyna Lewandowicz
- dr Marian Remiszewski, prof. IBPRS
oraz Komisja Rewizyjna w składzie:
- dr hab. inż. Barbara Stachowiak
- dr inż. Hanna Śmigielska
- dr hab. inż. Jerzy Stangierski
Strona 11 z 12