Aktualności

Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty

dr Moniki Beszterdy

z Katedry Biochemii i Analizy Żywności UPP

zatytułowany 

„Związki endokrynnie czynne jako powszechne zanieczyszczenia żywności

Wykład odbędzie się w 25. stycznia 2018 r. o godzinie 9.30 w sali wykładowej im. Józefa Janickiego.

Do zobaczenia!

Serdecznie zapraszam na kolejny wykład otwarty PTTŻ-OW

"Rapid automated analysis of lipoproteins in blood by NMR”

David Morgan, PhD z Uniwersytu w Północnej Karolinie w Raleigh, NC.

Dr David Morgan jest doświadczonym specjalistą w zakresie spektroskopii NMR substancji ciekłych i stałych, automatyce analiz NMR i budowie spektroskopów NMR o dużej przepustowości do badania płynów biologicznych. Do najważniejszych osiągnięć Dra Morgana należy opracowanie spektroskopu NMR do klinicznego oznaczania lipoprotein w surowicy krwi, który uzyskał certyfikat agencji FDA i został wdrożony w kilku dużych klinikach na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej.


Wykład odbędzie się w środę 31. maja o godzinie 13:00 w sali im. Stanisława Jankowskiego (106) w budynku WNoŻiŻ na ul. Wojska Polskiego 31.

Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty

dr hab. Sylwii Mildner-Szkudlarz
Zakład Technologii Zbóż, Instytut Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, UP Poznań

"Wytłoki winogronowe – funkcjonalny dodatek podwyższający aktywność biologiczną produktów zbożowych"

Wykład odbędzie się dnia 26. stycznia 2017 r. o godz. 13.00, w sali im. J. Janickiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.

Do zobaczenia!

Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty

mgr. Michała Świątka

z Instytutu Technologii Mikrobiologicznych przy Stowarzyszeniu Ekosystem - Dziedzictwo Natury w Turku

zatytułowany 

„Zastosowanie metod biologii molekularnej w badaniach naukowych dotyczących technologii żywności

 

Wykład odbędzie się w czwartek, 30. marca br. o godzinie 13.00, w budynku WNoŻiŻ, w sali im. Stanisława Jankowskiego.

Do zobaczenia!

 

Serdecznie zapraszamy na wykład organizowany przez Oddział Poznański PTNŻ

dra hab. Aleksandra Sigera
Katedra Biochemii i Analizy Żywności, UP Poznań

"Znaczenie żywieniowe olejów tłoczonych na zimno w tym oleju rzepakowego"

Wykład odbędzie się dnia 9 listopada 2016 r. o godz. 13.00, w sali im. St. Jankowskiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.

Do zobaczenia!