Aktualności
Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty
dr Moniki Beszterdy
z Katedry Biochemii i Analizy Żywności UPP
zatytułowany
„Związki endokrynnie czynne jako powszechne zanieczyszczenia żywności”
Wykład odbędzie się w 25. stycznia 2018 r. o godzinie 9.30 w sali wykładowej im. Józefa Janickiego.
Do zobaczenia!
Serdecznie zapraszam na kolejny wykład otwarty PTTŻ-OW
"Rapid automated analysis of lipoproteins in blood by NMR”
David Morgan, PhD z Uniwersytu w Północnej Karolinie w Raleigh, NC.
Dr David Morgan jest doświadczonym specjalistą w zakresie spektroskopii NMR substancji ciekłych i stałych, automatyce analiz NMR i budowie spektroskopów NMR o dużej przepustowości do badania płynów biologicznych. Do najważniejszych osiągnięć Dra Morgana należy opracowanie spektroskopu NMR do klinicznego oznaczania lipoprotein w surowicy krwi, który uzyskał certyfikat agencji FDA i został wdrożony w kilku dużych klinikach na terenie Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej.
Wykład odbędzie się w środę 31. maja o godzinie 13:00 w sali im. Stanisława Jankowskiego (106) w budynku WNoŻiŻ na ul. Wojska Polskiego 31.
Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty
dr hab. Sylwii Mildner-Szkudlarz
Zakład Technologii Zbóż, Instytut Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego, UP Poznań
"Wytłoki winogronowe – funkcjonalny dodatek podwyższający aktywność biologiczną produktów zbożowych"
Wykład odbędzie się dnia 26. stycznia 2017 r. o godz. 13.00, w sali im. J. Janickiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.
Do zobaczenia!
Serdecznie zapraszamy na wykład otwarty
mgr. Michała Świątka
z Instytutu Technologii Mikrobiologicznych przy Stowarzyszeniu Ekosystem - Dziedzictwo Natury w Turku
zatytułowany
„Zastosowanie metod biologii molekularnej w badaniach naukowych dotyczących technologii żywności”
Wykład odbędzie się w czwartek, 30. marca br. o godzinie 13.00, w budynku WNoŻiŻ, w sali im. Stanisława Jankowskiego.
Do zobaczenia!
Serdecznie zapraszamy na wykład organizowany przez Oddział Poznański PTNŻ
dra hab. Aleksandra Sigera
Katedra Biochemii i Analizy Żywności, UP Poznań
"Znaczenie żywieniowe olejów tłoczonych na zimno w tym oleju rzepakowego"
Wykład odbędzie się dnia 9 listopada 2016 r. o godz. 13.00, w sali im. St. Jankowskiego (106) w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31.
Do zobaczenia!
Strona 12 z 14